(044) 593-24-38

















Продукти, які рятують від перевтоми

Бувають дні, коли працювати доводиться дуже багато. На будь-якій роботі. А для працюючої жінки при цьому ніхто не скасовує господарські клопоти і турботу про дітей. Звідси перевтома. Що це таке і як з ним боротися?

Про користь морського купання

Image Чи корисні морські купання для організму? Про лікувальні властивості моря знали ще в давнину. Гіппократ у 350 році до н.е. говорив про цілющі властивості морської води. У XVIII столітті в Європі з’явилися морські курорти, а в XIX столітті виник термін “таласотерапія” – лікування, засноване на властивостях морської води ( грецькою “таласа“-море, “терапія“-лікування ).Сучасні дослідження підтвердили корисність таласотерапії.
 

Кімнатні рослини

Кімнатні рослини можуть поліпшити здоров'я працівників, які страждають від стресу, а також скоротити число лікарняних, які вони беруть. Учені з Сільськогосподарського університету Норвегії стверджують, що рослини, що знаходяться в офісі, позитивно впливають на здоров'я співробітників.

Дослідники спостерігали за 305-ма співробітниками трьох різних офісів, які відрізнялися один від одного по числу кімнатних рослин, що знаходяться в приміщеннях. Учені порівняли число лікарняних, які брали співробітники, з кількістю кімнатних рослин, які могли бачити співробітники зі свого робочого місця.

Гранат рятує від ожиріння та серцевих захворювань

Image Гранат не втомлюється вражати вчених своїми дивними цілющими властивостями. Співробітники Единбурзького університету нещодавно виявили раніше невідому корисну властивість соку з цього фрукта. Виявилося, що цей напій здатний різко знижувати рівень жирних кислот у крові людини. Саме ці кислоти є основними винуватцями появи на нашій талії та животі жирових відкладень.

Для того, щоб довести цю гіпотезу дослідники провели експеримент, участь у якому взяли 24 жінки і чоловіки. Всі учасники експерименту щодня випивали по половині літра соку на день. У ході досліду було встановлено, що в абсолютної більшості піддослідних знизився рівень кров'яного тиску, що, у свою чергу, зменшує ризик захворювання нирок, інсультів і різних серцевих нападів. Крім цього, у половини учасників експерименту знизилася схильність до розвитку жирової тканини в районі талії.
 

Продукти харчування, які допомагають підвищити розумові здібності.

Image Нещодавно у науковому журналі Psychology Today була опублікована стаття про продукти харчування, які допомагають підвищити розумові здібності людини.

Після ряду експериментів, вчені дійшли висновку, що для людського мозку і серця досить корисними є одні й ті ж самі продукти харчування. Вони склали так званий рейтинг «розумної їжі», до складу якого увійшли п’ять видів продуктів:

Дієта і рухливий спосіб життя врятують від раку - 27.02

Учасники міжнародного дослідження кажуть, що кожного року мільйони людей в різних країнах світу хворіють на ракові захворювання, яким можна запобігати покращенням дієти і фізичними вправами. У звіті, оприлюдненому Світовим Фондом Досліджень Раку, мовиться, що уряди, компанії, а також родини повинні більше докладати зусиль для запобігання раковим захворюванням. Звіт старанно перераховує чинники, які впливають на ризик захворювання на рак. Найновіші дані засвідчують, що кожного року у світі на рак хворіють приблизно 11млн. людей і майже 8млн. від цієї хвороби вмирають. Дослідники дійшли висновку, що близько третини найпоширеніших видів раку, які припадають на країни з високим рівнем життя і близько чверті в країнах з нижчим рівнем доходів можна би було уникнути з допомогою дієти, фізичних вправ і контролю за вагою людей. Якщо взяти один з найсмертельніших видів – рак кишечника, то майже 40% випадків цієї хвороби у США та Британії можна уникнути. Для Бразилії цей показник становить 37%, а для Китаю -17%. Ці результати також враховують вплив паління, який може бути самостійним чинником у приблизно третині захворювань на рак. У звіті мовиться, що рівень захворювань на рак напевне зростатиме, бо населення планети старіє і люди набирають зайву вагу через малорухливий спосіб життя. Фахівці кажуть, що запобігання цьому передбачає багато змін. Зокрема потрібно, щоб дітям у школах готували здоровішу їжу, щоб люди більше ходили чи їздили на велосипедах. Також вказують на потребу чіткішого маркування харчових продуктів. Дослідники кажуть, що їхній звіт стосуються кожного – від урядовців та посадовців, до кожної людини, яка купує їжу для сім’ї. Бі-Бі-Сі, Лондон Адам Брімлов

Секрети щасливого шлюбу

Правила пошани
Якщо ви не викликаєте одне в одного захоплення, життя зовсім не ладнається. Вам необхідно поважати один одного. Не дозволяйте обставинам перешкоджати цьому. Жити разом до самої старості — означає поважати одне одного. Тому спокійно приймайте зміни в зовнішності і любіть людину за її внутрішні якості.


Золотий дотик
«Незважаючи на наш божевільний ритм життя, ми з чоловіком завжди знаходимо час для приємних дрібниць: усмішка, ніжний дотик, легкий поцілунок. Якщо ми перебуваємо в одній кімнаті, він обов’язково обніме або поцілує мене. Це робить нас ближчими одне до одного».




Президент громадської організації "Поділля"
Артемчук Анатолій Володимирович

ГО “Українська ініціатива„


Поділля – це край, що охоплює частину Центральної та Західної України. Він розташований між річками Дністром, Золотою Липою, верхів’ями Горині, Случі й Росі та Кодимою. Більшість його території займають Волино-Подільська та Придніпровська височини. Тут живе близько десятої частини мешканців нашої держави.

Україна – велика держава, частиною якої є і наш край – Поділля. Це край хліборобів і ремісників, козаків і завзятих воїнів, художників і поетів, кобзарів і вчених. Він був відомий світові з сивої давнини. У часи могутнього Галицько-Волинського князівства його знали під назвою Пониззя, а згодом, з ХІV століття, край набув назви Поділля. Тут народилися Мелетій Смотрицький та Іван Пулюй, звідси пролягли у світ шляхи Соломії Крушельницької і Миколи Леонтовича, Ярослава Івашкевича і Василя Стуса. Тут любили й страждали, ходили за плугом і боронили рідний край наші прадіди. Це – земля наших батьків. Дорожимо нею!
Письменник ХVІ ст.

Про природу Поділля
В опису України, зробленому на початку ХVІ ст. польським письменником Матвієм із Мехова, Поділля називається «родючою країною, досить багатою хлібом і медом». Її грунти відзначалися надзвичайною щедрістю. «Хоча там лише грубо обробляють землю, орють мало й неглибоко, а сіють зверху, пшениця сама росте там три роки підряд тільки тому, що при збиранні хліба під час жнив певну кількість зерен залишають розсипаними по землі, щоб вони зійшли наступного року без оранки й обробітку поля. Трава на пасовищах швидко обплутує і ховає плуг, забутий у трав’янистих місцях. Бджолині рої там кладуть мед не лише в довбанках і дуплах дерев, але й на берегах річок та на землі.

 

 

 

Зроблено у QWERT-media © 2008-2010